top of page
  • Forfatters billedeLars Boye

Maskuline (M) og feminine (F) energier

Opdateret: 12. sep. 2022

Bruger du mest dine maskuline eller feminine energier? Handler du før du tænker lidt for ofte? (M) Eller tænker du lidt for meget, inden du handler, hvis overhovedet? (F)

Den maskuline energi (Yang) er typisk handlekraft, rationel tænkning, mod, udholdenhed, m.m.

Den feminine energi (Yin) handler om at tage imod, om ro og nærvær, indre værdier, eftertænksomhed m.m.


Maskuline eller feminine energier har intet med køn at gøre. Altså, hvad end køn du identificerer dig med, er ikke afgørende for, om du lever mest med den maskuline eller feminine energi. Men en ting er sikkert: Vi har begge energier i os. Spørgsmålet er bare hvor meget og hvor lidt. For det handler om balance.


Har du været på farten hele dagen, masser af arbejde, møder, beslutninger og præstationer (M)? Så vil det være godt for din krop og dit sind, at du "trækker dig" sidst på dagen – bruger tiden på at være eftertænksom og komme ned i kroppen (F).

Omvendt, har du filosoferet meget hele dagen, måske mediteret på forskellige emner og været indadvendt (F), har du brug for at handle og få ‘tankerne ud af systemet’ (M).


Dét, ligesom så meget andet, er en balance i livet. Vi skal altså huske, at give os selv lov til, at gøre plads til begge energier, så vi får en følelse af helhed og balance. Gør vi det ikke, kan vi risikere af brænde sammen med stress (M) eller "tænke tingene ihjel" og ikke få handlet (F). Og det er der vist ingen af os der gider at ende med.


Så hvor er du mest? Mærk efter.


(foto:unsplash.com)
131 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page