top of page
  • Forfatters billedeLars Boye

Lidt om de 7 hoved-chakraer

Når jeg arbejder clairvoyant, bruger jeg mine chakraer, og jeg stiller også ind på dine chakraer. Men hvad er de for en størrelse? Hvad er chakraer? Det er der mange der spørger mig om, så jeg vil prøve at forklare det her på en MEGET forenklet måde, samt hvordan du kan balancere dem.


Der er faktisk flere end de 7 chakraer jeg fortæller om her, og der findes mange detaljeret forklaringer, men for nu holder jeg mig til de mest kendte 7 chakraer.I følge wikipedia:


"Chakra (fra sanskrit cakraṃ चक्रं; fonetisk udtale «chukr»; pali chakka; tibetansk khorlo; malaysisk cakera) er et ord fra sanskrit som kan oversættes med hjul. Chakra er et begreb som refererer til hjullignende hvirvler som, ifølge traditionel indisk medicin, skal ligge i kroppen på et æterisk plan.


Syv store chakra eller energicenter skal eksistere. Tilhængere af hinduisme og den moderne New Age tradition tror chakraerne påvirker kroppen både fysisk og mentalt."

Jeg kalder også chakraerne for energicentre.

De 7 hovedchakraer fra toppen:Chakraer er roterende hjul af energi i vores krop. De har også hver deres farve som vist nedenfor.Disse roterende hjul/spiraler bliver påvirket hele livet via vores følelser – gode og dårlige. Det kan nogle gange skabe ubalance og vi kan føle os “ved siden af os selv”.


Hovedsagligt bruger jeg meditation til at balancere min chakraker. Under meditation tjekker jeg intensiteten/renheden i chakraets farve. Fornemmer jeg det mangler lidt energi, forestiller jeg mig at jeg tilføjer chakraets farve.


Hvad kan du ellers gøre for at balancere dine chakraer, således du ender med en følelse af at være kommet “hjem i din krop” igen? Læs mere herunder.


Info og balancering

Fra toppen:


KRONECHAKRA

Farve: Lilla/guld.

Lokation: Toppen af hovedet (issen).

Forbundet med: Dybere åndelig forståelse/forbindelse.

Balancering: Praktiser følelsen af at der er noget, der er større end dig selv (meditation og visualisering). Bær guld. Udtryk taknemmelighed når du får en følelse af at du bliver hjulpet/er heldig.


PANDECHAKRA (det 3. øje)

Farve: Indigoblå/sølv.

Lokation: Midten af panden (det. 3. øje).

Forbundet med: Klarsyn og intuition.

Balancering: Øv visualisering for dit indre øje. Hav fokus på og følg din intuition. Hav en ametyst i lommen.

HALSCHAKRA

Farve: Blå.

Lokation: Halsen.

Forbundet med: Tale, hørelse og kommunikation. Også på et åndeligt plan.

Balancering: Syng, tal, skrig (ned i en hovedpude 😁) – brug din stemme på en udtryksfuld måde. Udtryk dig på skrift – få alle dine tanker ud og ned på papir. Spis blåbær.


HJERTECHAKRA

Farve: Grøn.

Lokation: Midten af brystet (hvor hjertet sidder).

Forbundet med: At elske og blive elsket. Medfølelse og empati.

Balancering: Skriv ned i en notesbog, hvad du er taknemmelig for. Spis grønt – spinat, kål, broccoli, avocado, og grønne æbler. Se videoer af babyer, hundehvalpe eller kattekillinger – hvad end der gør der blød om hjertet. Hav en rosakvarts i lommen.

SOLAR PLEXUS CHAKRA

Farve: Gul.

Lokation: Under brystbenet.

Forbundet med: Ego og vilje. Din indre styrke og hvem du er som menneske.

Balancering: Slik noget sol (husk solcreme!), spis gul mad. Fokuser dine drømme og mål, og på hvad du kan og er god til, for at genvinde din egen power og troen på dig selv. Hav en citrin i lommen.

HARACHAKRA

Farve: Orange.

Lokation: Fire fingre under navlen.

Forbundet med: Sex, frugtbarhed og kreativitet.

Balancering: Lav mere af det, der gør dig glad. Fokuser på dét, der bringer dig nydelse. Øg din kreative energi. Skriv, tegn, mal, sy … Gør mere af det du har lyst til, og mindre af det du synes, du burde gøre.

RODCHAKRA

Farve: Rød.

Lokation: Nederst på rygsøjlen.

Forbundet med: Jordforbindelse (grounding) og tilhørighed.

Balancering: Gå ud i naturen, og mærk jorden under fødderne. Spis mad der gror i jorden. Havearbejde, motion/bevægelse.


Som skrevet: Det her er et ultrakort skriv om chakraer. Der er mange kokke = mange meninger. Hvis du selv vil bruge det i din hverdag, så fokusér på hvad der fungerer for dig. Mærk efter.38 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page